Рулетики з лососем, крем-сиром філадельфія та горгонзолою в апельсиновому соусі.

Друзі, сьогодні ми з Вами поспілкуємося про вишукані та швидкі закуски до вина та не тільки.

   В теперішній час в кулінарії можна зустріти безліч варіантів різних видів смачних закусок: це і брускети, і паштети, і тартар та сирне фондю, і навіть банальні сирні тарілки з поєднанням фруктів та ягід, та ще багато інших цікавих страв.

    В даному номері я б хотів акцентувати увагу на закусках з сиру та поєднанні їх з незвичними продуктами.

IMG 20180605 164807

   В моїй практиці дуже часто зустрічаються різні види сиру ,які я використовую для приготування своїх страв, і дуже радий, що в Україні є широкий вибір цього корисного та смачного продукту. Найбільш цікаво мені поєднувати у своїх стравах вид сиру, який ще до недавнього часу був зовсім не зрозумілим нашим людям, ось, наприклад, сир горгонзола має досить специфічний запах та смак, до якого потрібно звикнути або, як кажуть кулінари, "дорости".

   Сир пармезан теж досить тривалий час вже зарекомендував себе як невід'ємна частина такої популярної в Україні італійської кухні.

  А от, наприклад, сир філадельфія в багатьох асоціюється з японськими ролами та відомим на весь світ десертом чізкейк “Нью Йорк”.

    І так можна перерахувати ще багато інших цікавих страв, в яких зустрічається поєднання сиру та інших інгредієнтів, які створюють шедеври світової кулінарії.

  В сьогоднішньому номері я вирішив для вас, шановні читачі, відкрити ще один дуже цікавий свій рецепт, в якому поєднуються три види сиру, філе лосося та апельсин. Ну як? Правда, цікаво?

image 0 02 05 0f1c9a3f5f89ffa88e5406e9967a86959ac214e9db0dce479255afda9a8b2303 V 

Отже, таке, на перший погляд, незвичне поєднання продуктів зробить незабутні враження та доведе вас до справжнього гастрономічного задоволення після того, як ви скуштуєте все це у страві, яку ми сьогодні з вами приготуємо.

Для приготування даної страви нам знадобиться:

крем-сир філадельфія 50 гр

пармезан 30 гр

сир горгонзола 50 гр

філе лосося слабосоленого 150 гр

апельсин 3 шт

цукор 20 гр

крохмаль картопляний 10-20 гр

Кунжут чорний для прикраси.

IMG 20180503 092430

Спосіб приготування:

В блендері перебиваємо до однорідної маси всі види сиру та отримуємо однорідну сирну масу,далі нарізаємо лосось довгими та тонкими шматками та закручуємо в нього кульки з сирної маси яку нещодавно перебивали,рулетики відправляємо в холодильник та переходимо до приготування соусу.

З 2-х апельсинів видавлюємо сік,до соку додаємо цукор та доводимо до кипіння,далі гарячий соус затягуємо крохмалом який розводили в холодній воді та вливаємо в апельсиновий фреш,суміш має бути однорідна та без комочків.

В тарілку з глибоким дном відправляємо соус,наверх викладаємо рулетики та подаємо з  дольками  апельсину,який попередньо припускаємо на грилі.та прикрашаємо .

Ну ось все відбулося, тепер цей унікальний рецепт легкої закуски у вас під руками,не баріться , швидше беріться до приготування та здивуйте своїх рідних та близьких новою стравою з першого тернопільського глянцевого журналу CITY LIFE .

Друзі, сподіваюся Вам буде цікаво та смачно.

Читайте перший тернопільський глянець CITY LIFE та смакуйте життя на повну!

З повагою, Сергій Головайчук Бренд Шеф-Кухар ,телеведучий ,автор кулінарної програми "Страва Від Шефа" на телеканалі «ІНТБ» , розробник смачних та колоритних меню у закладах Західної України.